Brunnsdrickning/Grillafton 2009

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Av Lena Gäfvert

En trevlig tradition med mångtusenåriga anor hålls vid liv genom eldsjälen och entusiasten Peter Holpers, som tagit Frostbrunnsdalen till sitt hjärta och ser det som som sin livsuppgift att kartlägga naturreservatets fascinerande historia och att föra kunskapen vidare. Hemsidan (via nätet) har en mycket viktig funktion, då den nås av ett oändligt stort antal datoranvändare, vilka kan ta del av bilder, filmer, musik och faktaartiklar härifrån.

Vi var nu ett 30-tal släktingar, vänner och bekanta till Peter, som fått inbjudan att dricka brunn på Trefaldighetsaftonen/Nationaldagen. Det var verkligen ett fint sätt att fira vårt land på! Vädret var förstås inte det bästa, då det var ganska kyligt, så sittdynor och varma kläder behövdes. Jämför man med fjolårets ymniga snöfall i grönskan nere i dalen var lördagens återkommande regnskurar inte allför avskräckande! Vi hade till och med turen att få se SOLEN , medan vi grillade vår mat och satt vid borden och åt vår matsäck.

Alla trivdes alldeles utmärkt med arrangemanget, som inleddes med en kortare promenad ned till källan, där gästerna ur glastillbringare blev serverade iskallt, friskt källvatten. Detta porlar fram ur rullstensåsen med en hastighet av 150 liter i sekunden fick vi veta. Imponerande naturkrafter! Torbjörn Svensson stod för det mycket intressanta och givande föredraget om trefaldighetskällornas historia och vi fick tips om en nyutkommen bok i ämnet från förlaget Natur & Kultur.

Inne i dalstugan fanns en välredigerad utställning om Frostbrunnsdalen, där Peter med hjälp av bilder, foton, texter, böcker, musik och datorer på ort och ställe kunde visa upp bland annat bakgrunden till Badhusets tidigare verksamhet. En gästbok låg också framme där vi fick skriva våra namn. Marschaller brann välkomnande vid entrén till stugan och de stora grillarna spred både värme och härliga dofter senare, när vi gäster turades om vid grillspetten.

Ja, vilka fina upplevelser vi fick med oss! Tack, Peter med medhjälpare!

PS Ett extra tack till påpasslige grindvakten Edvin för fin service vid bommen! hälsar Lena med väninnor. DS

Lena Gäfvert

Lämna ett svar